La festa de l’esport,del vi i de la vinyadel pla de Bages

Una oportunitat per gaudir del paisatge, tot tastant els millors vins de la comarca, enmig d’un ambient festiu, a cavall entre un esdeveniment esportiu i una rua de carnestoltes!

A la Mitja ViBa, no valen les males cares.Amb un somriure d’orella a orella, et disposaràs a fer els 21 km del recorregut, on t’aturaràs fins a 5 vegades, cada 3’5 kilòmetres aproximadament, per avituallar-te amb el millor de la gastronomia i els vins de la DO Pla de Bages. La cursa se celebrarà el diumenge 2 de juny de 2024 i s’inclou com a un dels actes de la Fira ViBa, la fira del Vi del Bages. En un setmana en què els vins de la DO Pla de Bages són els protagonistes.

VINE A GAUDIR-LA!!

Vins + gastronomiai molt més

La Mitja ViBa, us servirà per fer un tast dels vins, la gastronomia i el paisatge d’un territori molt especial. El Bages s'estén des del peu de la muntanya de Montserrat, en la conca salina d’un antic mar interior. És el territori del Geoparc de la Catalunya Central, que en el seu dia va impactar Ignasi de Loyola en el seu pelegrinatge cap a Roma. Ben segur que els fruits d’aquesta terra us robaran el cor.

La Cursa

És una cursa no competitiva. És una festa en un ambient lúdic que convida a la disfressa (no obligatòria) i a gaudir d’una matinal plena de sorpreses. Amb premis a la millor disfressa individual o per equips de 5.

Dades tècniques

Participar en equip és també ser solidari

El 20% de la inscripció per equips a la Mitja ViBa anirà en benefici de la Fundació Althaia per al projecte Ictus i altres malalties neurològiques. Es tracta d’una iniciativa que impulsa la creació d’una unitat específica d’atenció integral a l’ictus i altres malalties com l’esclerosi múltiple, tumors cerebrals, traumatisme cranioencefàlic greu, etc. Des d’aquesta unitat es vol millorar la coordinació entre serveis i impulsar un model d’atenció centrat en la persona. A la Mitja ViBa, volem donar-hi tot el nostre suport. I tu i el teu equip estareu contribuint-hi.

Premis

A la millor disfressa individual

A l'equip de 5 participants amb millor disfressa

Horaris

Dia de la cursa: diumenge, 2 de juny de 2024La recollida de dorsals es farà el dissabte, dia 1 de juny, a la tarda, a la Fira Viba i el diumenge 2 de juny, dia de la cursa, de 7:15 h a 8:15 h.Sortida de la cursa 8.30 h.Tancament de la cursa 14.30 h.Els participants tindran 6 hores per poder fer el recorregut, corrent o caminant.

La DO Pla de Bages

La DO Pla de Bages agrupa els vins de 17 cellers de tradició familiar. Un entorn amb un paisatge únic de petites parcel·les de vinya envoltades de bosc situat al cor de Catalunya, a la falda de Montserrat. Barraques, tines a peu de vinya i murs de pedra seca acompanyen el recorregut i contextualitzen la història vitivinícola de la DO Pla de Bages.