Circuit

Un cursa per descobrir els saborsd’un territori molt especial

21 km de recorregut, on t’aturaràs fins a 5 vegades per avituallar-te amb el millor de la gastronomia i els vins de la DO Pla de Bages.

Sortida i arribada davant del Nou Congost, l’emblemàtic pavelló del Baxi Manresa.

Resseguirem el Cardener, per arribar a la façana monumental de la ciutat de Manresa, amb la Seu, la Cova de Sant Ignasi i el Pont Vell, com a punts més destacats.

Un cop travessat el pont, enfilarem cap a la Torre de Santa Caterina, que ens ofereix una panoràmica de la ciutat i on, a més, gaudirem del primer tast de vins.

Després del primer avituallament, farem un tram del Camí Ignasià fins a arribar a l’Heretat Oller del Mas, una finca mil·lenària, amb els cims de Montserrat com a teló de fons.

Seguidament, passarem per les vinyes del celler veí, el celler Fargas, de Salelles, on gaudirem d’unes vistes esplèndides de la nostra muntanya més icònica.La propera parada amb tast de vins de la DO Pla de Bages la farem al bosc del Suanya, abans d’encetar el camí que transcorre al costat de la riera de Rajadell i fins al Gorg Blau.

Des d’allà, un tram curt ens portarà fins a la Torre Lluvià, un casal modernista, recentment recuperat, on farem la quarta parada i fonda.

Per últim, amb una passejada, arribarem fins al Celler el Molí, al peu del Collbaix, la muntanya que dóna nom als seus vins deliciosos, on ens aturarem per cinquena vegada.